Det finns inget att vara rädd för

4

Det finns inget att vara rädd för!

 

Allt är bara hitte-på i våra hjärnor. Frasen kom till mig häromdagen. Bara så där, helt plötsligt så kommer jag på mig själv med att tänka orden “det finns inget att vara rädd för”.

Jahapp, tänkte jag. Det var ju intressant. Eftersom jag inte är beredd att köpa allt som min hjärna producerar utan vidare, så prövade jag sanningshalten i orden. Jag kom fram till att det är sant. Åtminstone för mig.

Det visar sig nämligen, att när jag försökte motbevisa tesen “Det finns inget att vara rädd för” så var alla mina argument och fallbeskrivningar tagna endera ur dåtid eller en (många gånger) inbillad framtid.

Så här:

Jag oroar mig för att inte ha pengar. Behöver jag pengar precis nu? Nä, det är ett påhittat scenario i en tänkt framtid. Oavsett framtiden är om 3 timmar eller 3 år.

Jag är rädd att bli lämnad. Jahapp. Det här grundar sig troligen på upplevelser från det förflutna som jag projicerar på min tänkta framtid.

Ja, så här höll jag på och kunde konstatera att så länge jag är härvarande så finns det inget att vara rädd för. Rädslorna får sitt syre från dåtid eller inbillad framtid.

Så himla härligt att komma på.

Det finns inget att vara rädd för.

Nån hävdade att det fanns det visst det – ormar! Men jag hävdar att det är lika mycket byggt på projiceringar på en inbillad framtid, som rädslan för att bli lämnad. Men det här är ju vad jag tänker det. Det är ju inte säkert att du tänker lika. Och det är helt okey.

Maria Viklund, din medryttare i livets paddock.

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

4 kommentarer

    • wakeupwithme on

      Tycker du att du är det? Kan du finna ett annat sätt att se på dina rädslor med hjälp av mitt resonemang?

  1. Margreth Johansson on

    Så rätt❤ Jag har ofta fått höra att jag är totalt orädd även fast så inte riktigt är fallet. Jag är orädd för händelser eller saker men jag har respekt. Däremot kan jag känna rädsla över känslor och hur de kan påverka mitt liv men ska då tänka mer härvarande så finns inte heller de rädslorna👍 Tack för den uppenbarelsen😍

Lämna en tanke